Adıyaman Tütünü Neden Küflenir?
Adıyaman tütünü neden küflenir bilhassa ilk defa içeceklerin merak ettiği konulardan biridir. Doğal ve katkı maddesi bulunmayan birçok şey çabuk bozulmaya eğilim göstermiştir. Adıyaman tütünü'de katkısız ve saf olmasından doğru biçimde saklanmadığı zaman küflenir.
Adıyaman Tütünü Neden Küflenir
Adıyaman tütünü neden küflenir birçok müşteri satın aldıktan sonra arayarak tütünün küflendiğinden kaynaklı sitem etmektedir. Bu tarz sitemler daha fazla havaların sıcak olduğu dönemlerde görmekteyiz. Gerçek şudur ki katkı maddesi eklenmiş birçok şey yaz yada kış fark etmez uzun ömürlü olmaktadır. Tütünler imiz topraktan çıktığı andaki doğallığı ile sizlere ulaştığından küflenme gerçekleşmektedir. Doğru saklama koşulları ile saklandığı takdirde ömrünü uzata bilmekteyiz. hava sıcak diye ağzı sıkı kapalı kaplarda saklamanız tütünün belki ertesi gün bozulmasına neden olmaktadır. Hava almayan tütün bilhassa yaz aylarında küflenir. Size ulaşan poşetlerde buzdolabında saklamanız halinde tütünün küflenmesini önlemiş olacaksınız. Günlük olarak aldığınız tütün poşetini altını üstüne getirerek hava almasını sağlamanız gereklidir. Güneş ve sıcak görmeyen tütün 4-5 ay bozulmadan kalmaktadır. Adıyaman tütünü saklama koşullarına uyulduğu takdirde bozulmadan kalmaktadır. Eğer kapalı bir kapta saklamakta iseniz bazen kapağını açık bırakarak havalanmasını sağlayınız. Ova da yetişen tütünlerde bozulma daha çok gözlemlenmektedir. Yani Adıyaman tütünün de bozulma saklama koşulları ile direkt olarak alakalıdır.
Ana Sayfa / adıyaman tütünü küflenme sorunu /
adıyaman tütünü neden küflenir /
tütün nasıl muhafaza edilir /
tütün neden küflenir /
tütünün küflenmesi
/ Adıyaman Tütünü Neden Küflenir?
- BLOGGER YORUMLARI
- FACEBOOK YORUMLARI
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum:
Yorum Gönder