Tütün Sarrafından Saf Doğal Çelikhan Tütünü, Adıyaman Tütünü. Türkiye'nin ... En uygun adıyaman tütünü, çelikhan tütünü ve algan tütünü satış sitesi.

Tütünün Kavrulması

Tütünün kavrulması içilecek hale gelmesindeki aşamalardan en önemli olan kısımlardan biridir. Tütün kavrulması yuvarlak bir ağzı olan özel makinelerde yapılır. Özel yapılmış silindir makinelerde kavrulması yani tavlanması gerçekleştirilir.

Tütünün kavrulması için özel silindir makineler silindir döndükçe tütünler hemen hemen düşerek karışmış ve bunun yanı sıra tozlarından arınmış olmaktadır. Silindirin içine özel kaloriferler ile 60 derece ya da 130 dereceye kadar ısı verilir. Bu ısı tütünün tavını atmasını sağlar. Tütünün silindir içinde kalma süresi 6 dk civarındadır. Silindirden çıkan tütünün sıcak olması ve o biçimde bekletilmesi kurumasına ve toz haline gelmesine neden olacağından soğutma prosedürü yapılır. Tütününün kavrulmasının iki önemli sebebi vardır. Birincisi küflenmesinin ve içimindeki acı tadın ortadan kalkması ikincisi ise herhangi bir bakteri ve mikrop barındırmaması için kavrulma prosedürü yapılır. kavrulmuş bir tütün daha uzun ömürlü olmaktadır.

Google Plus ile Paylaş

Kısaca: BilgiDepo

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.

2 yorum:

  1. https://dambadijital.com.tr/
    TütünSarma ürünleri satın alarak, kendi sigara keyfinizi oluşturabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. https://dambadijital.com.tr/
    TütünSarma konusunda bilgi sahibi olmak ve farklı teknikler öğrenmek için Damba Dijital markasının sağladığı kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

    YanıtlaSil