Tütün Sarrafından Saf Doğal Çelikhan Tütünü, Adıyaman Tütünü. Türkiye'nin ... En uygun adıyaman tütünü, çelikhan tütünü ve algan tütünü satış sitesi.

Tütün Nasıl Saklanır?

Tütünün kurumaması için ne yapmalı

Tütün'nün nem seviyesi, aldığınız tadı ve içiminizi yakından ilgilendirir. Çok kurumuş ya da fazla nemli bir tütün size eğlenceli bir içim sağlamayacaktır. Tütün'ün seviyesini test etmenin en kolay tekniğinden kısaca bahsedelim. Yöntemin orjinal ismi “pinch test”. Biz buna tütünü “sıkıştırma testi” diyeceğiz. Elinize test etmek istediğiniz tütünden bir tutam alın. İki parmağınızla tütünü sıkıştırın; birkaç saniye bekleyin. Daha sonra tütünü bırakın ve gözlemleyin. Bıraktığınızda kırılıp ufalanıyor ve dağılıyorsa, tütününüz çok kuru, birbirine yapışıp kaldıysa çok nemli, birbirinden kısa sürede ayrılıyor, çözülüyor ve eski haline geri dönebiliyorsa iyi bir nem seviyesine sahiptir diyebiliriz.

Aldıktan sonra, gazete kağıdını salona serip üstüne tütünleri koyun. Yün gibi açıp serebilirsiniz gazeteye. Birkaç saat dursun öyle, fazla nemini atsın. Elinizle sıkın, sıktıktan sonra kendini geri topluyorsa tamamdır. sağlam bir saklama kabına koyun ağzını sıkıca kapayın hiç bişey olmaz.

Tütününüzü, cam kavanozlarda saklayabilirsiniz. Herhangi bir cam kavanoz işinizi görecektir, çoğunun kapağı vakumludur.  Tütününüz kuruduğu zamanda dünyanın sonu değildir, nemledirebilirsiniz. Nemlendirmek için dikkatle bir kaç damla su serpiştirip yeniden kapatabilirsiniz, nem içeride dağılacaktır ve 1-2 günde tütün kendini toparlayacaktır. Popüler olarak dilden dile dolaşan diğer bir teknik, kuruyan tütüne portakal, mandalina vb. kabuğu atmaktır. Bu teknik de gayet yaratıcı ve işe yarayan bir çözümdür. Kapalı kap içerisinde 1-2 günde, kuru tütün bu kabuklardaki nemi çekecektir.


Google Plus ile Paylaş

Kısaca: BilgiDepo

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder